Asus X540LA-XX004T – laptop accesibil cu design modern la pachet cu licenta pentru Microsoft Windows 10

Stim cu totii ca pentru internet, filme si alte activitati din aceasta zona nu este necesara o configuratie foarte puternica. Totusi, cerintele programelor actuale a crescut simtitor de la an la an, astfel ca fara un sistem entry level din zona multimedia, nu poti face nici macar lucrurile mentionate mai sus. De aceea, pentru task-uri de acest gen, Asus X540LA-XX004T este laptopul perfect, fiind unul dintre cele mai accesibile laptopuri cu procesor performant si spatiu pentru stocare mai mult decat suficient (1TB).

Cea mai buna oferta pentru acest model am gasit-o online verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea, producatorul livreaza laptopul cu licenta pentru Windows 10, astfel ca dupa achizitionare nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la sistemul de operare. Evident, puteti folosi orice alt sistem de operare, atata timp cat veti gasi drivere compatibile. Garantia este cea standard, 2 ani de zile, cu posibilitate de extindere, bineinteles contracost.

Asus X540LA-XX004T din fata

Ajunsi la capitolul exterior, X540LA-XX004T este un model cu design elegant si modern, cu finisaje de calitate care il aduc tot mai mult de zona premium. Este construit in totalitate dintr-un plastic de calitate cu aspect metalic iar dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea laptopurilor cu display de 15.6 inch. Tastatura este dintr-o singura bucata, silentioasa si placuta la atingere, aceasta ramane comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare.

Este un model foarte bine racit, nu se incalzeste excesiv nici atunci cand este utilizat intens. Asa cum am precizat mai devreme, diagonala ecranului masoara 15.6 inch iar rezolutia maxima este cea standard, 1366 x 768 pixeli. Nu este chiar cel mai bun display pe care il poti avea, insa imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea, si unghiul de vizibilitate este unul extrem de bun. De precizat faptul ca suprafata acestuia este lucioasa, fiind mai greu de utilizat in spatii deschise sau unde exista lumina naturala.

Sub carcasa este prezent un procesor dintr-o generatie ceva mai veche, insa suficient de bun chiar si pentru cerintele actuale ale programelor. Este vorba despre un Intel Core model i3-4005U, lansat pentru prima data la inceputul lui 2013. Este un model cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.7 GHz. Are un consum redus de energie iar integrat este prezent si chipsetul grafic (placa video), din seria HD Graphics 4400, folosita pentru activitatile multimedia (filme HD, jocuri online).

Cei 4 GB, ajunsi de acum un minim pentru laptopurile cu Windows 10, sunt de ajuns atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. Acelasi lucru se poate spune si despre HDD-ul clasic cu capacitate de 1TB, acesta fiind de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor. Pe partea de multimedia Asus X540LA-XX004T vine dotat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri si camera web cu rezolutie VGA.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *