Asus X540LA-XX002D – laptop multimedia, bun pentru task-urile uzuale

Tot din noua generatie de laptopuri multimedia marca Asus, aducem astazi in prim plan un model accesibil, cu performante bune, ideal pentru activitatile obisnuite (internet, filme HD sau jocuri online). In plus, Asus X540LA-XX002D nu este un simplu laptop dotat cu o configuratie multimedia, acesta dispune de un design elegant si modern, asa cum ar trebui sa arate orice laptop in 2016. Eu am gasit cea mai buna oferta aici, inclus in pret fiind si transportul, precum si posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni.

Pentru ca pretul sa fie unul accesibil, producatorul livreaza acest laptop cu FreeDOS, un sistem de operare gratuit pe care va trebui sa il inlocuiti imediat dupa achizitionare. Personal recomand Windows 10, aceasta versiune fiind si singura pentru care producatorul ofera suport (drivere). Se poate instala si si alta versiune de Windows sau Linux (mai veche), insa va trebui sa cautati drivere in functie de fiecare componenta.

Asus X540LA-XX002D din fata

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui articol, acest model este unul care se remarca prin design modern si elegant, intalnit de obicei la modelele mai scumpe, din segmentul premium. Totusi, este construit in totalitate din plastic, insa finisajele sunt de calitate. De asemenea, suprafata acestuia este rezistenta atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce-si pot face aparitia in timp. La capitolul dimnensiuni acesta se incadreaza in standardele actuale, fiind potrivit de subtire si usor pentru un model de 15.6 inch.

Tastatura este dintr-o singura bucata, silentioasa si placuta la atingere aceasta se dovedeste comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare intensa. In partea dreapta este prezent si blocul numeric, foarte util mai ales atunci cand utilizati laptopul pentru task-uri office. Pe lateral intalnim urmatoarele porturi: 2 porturi USB dintre care unul singur este USB 3.0, iesire HDMI, VGA precum si un port USB-C.

Diagonala ecranului masoara 15.6 inch, acesta avand o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un ecran de calitate, cu unghi de vizibilitate foarte bun. Sub carcasa intalnim un procesor marca Intel, mai exact modelul i3-4005U, lansat undeva la sfarsitul lui 2013. Este un procesor care face parte dintr-o generatie mai veche, insa este suficient chiar si pentru cerintele actuale. Dispune de doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 3072 KB. Integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria HD Graphics 4400, utilizat pentru task-urile multimedia (filme, jocuri online).

4GB de memorie RAM sunt de ajuns atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate. Conform producatorului maximul de memorie este de 8GB, insa pentru upgrade va trebui sa renuntati la placuta actuala, avand un singur slot de memorie disponibil pe placa de baza. Hard disk-ul de 500GB, este suficient pentru orice utilizator, daca totusi nu aveti nevoie de atata spatiu pentru stocare, recomand sa il inlocuiti cu un SSD. Pe partea de multimedia Asus X540LA-XX002D vine echipat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri precum si camera web cu rezolutie VGA (buna pentru Skype sau Messenger). Bateria este cu 3 celule si poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau muzica).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *