Asus X205TA-FD0037BS – laptopul ideal pentru vacante sau concedii

Desi atunci cand pleci in concediu sau vacanta vrei sa te deconectezi de tot ce inseamna online, se mai intampla sa ai nevoie sa editezi rapid un fisier office, atunci simti lipsa PC-ului de acasa. Indiferent de diagonala ecranului pe care o are tableta sau telefonul mobil, atunci cand vine vorba de aplicatii office sau web browsing, tot un laptop te scoate din incurcatura. De aceea, pentru concedii sau vacante un laptop cu dimensiuni reduse ar fi perfect in bagaje.

Nu ai nevoie de performante ridicate pentru web browsing sau aplicatii office, de aceea modelul adus astazi la review este unul perfect pentru genul acesta de activitati. Din fabrica acesta vine cu Windows 8.1 iar pana in 2016 aveti posibilitatea sa faceti upgrade gratuit pentru Windows 10, in felul acesta veti avea un sistem de operare foarte bun, gratis. Vine fara unitate optica, asadar daca va ganditi sa instalati alt OS, instalarea trebuie facuta dupa un stick de memorie USB.

Asus X205TA-FD0037BS din fata

Acest model este unul care exceleaza atunci cand vine vorba de aspect, avand un design elegant si modern, intalnit de obicei la modelele mai scumpe, de la acelasi producator. Carcasa este construita in totalitate dintr-un plastic de calitate, complet albastra cu un finisaj mat care rezista foarte bine atat la urmele aparute dupa utilizare precum si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Asa cum se precizeaza si in specificatiile tehnice, acest model cantareste doar 1 kilogram, fiind extrem de portabil si compact, perfect pentru calatorii sau vacante, acolo unde fiecare kilogram conteaza.

Tastatura este tip clichet, foarte silentioasa si placuta la atingere, aceasta ramane comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare. Touchpad-ul beneficiaza de tehnologia Smart Gesture, fiind mai usor de utilizat atunci cand nu aveti la dispozitie un mouse. Porturile disponibile pe lateral sunt cele uzuale, printre care doua porturi USB 2.0 si iesire HDMI.

Diagomala ecranului este de 11.6 inch cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile fisate de acesta sunt foarte bun, acelasi lucru il pot spune si despre calitate culorilor precum si unghiul de vizibilitate. Marime acestuia este una foarte buna atat pentru activitatile office cat si pentru cele multimedia (filme, jocuri online sau alte aplicatii de acest gen).

Sub carcasa este prezent un procesor Z3735F, model cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.33 GHz insa care poate ajunge pana la maxim 1.83 GHz atunci cand este nevoie de mai multa putere de procesare. Tot integrat pe procesor este prezent si chipset-ul grafic integrat din seria Intel HD Graphics. Acesta poate asigura functionarea filmelor in format HD sau chiar a unor jocuri online fara cerinte foarte mari.

Cei 2GB de memorie RAM disponibili sunt suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. Acelasi lucru il pot spune si despre spatiul pus la dispozitie pentru stocare, 64GB tip SSD sunt de ajuns pentru sistemul de operare dar si pentru alte aplicatii. La capitolul multimedia Asus X205TA-FD0037BS vine dotat cu cititor de carduri, camera web cu rezolutie VGA precum si un sistem audio stereo. Bateria cu 2 celule poate asigura o autonomie de pana la 12 ore de navigare pe internet.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *