Asus N751JK-T7174D – laptop premium, perfect ca si desktop replacement

Daca vechiul PC deja nu mai poate fi folosit poate ca ar fi timpul pentru un upgrade la ceva mai performant – un laptop cu display generos si configuratie performanta este tot ce ai nevoie in prezent pentru a rula cu succes cam orice aplicatie sau joc. Nu ai nevoie de unitate si nici de monitor, tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani incat poti combina performantele oferite de un sistem tip desktop intr-un laptop compact cu design modern si elegant.

Modelul pe care il recomand astazi este unul care se incadreaza in categoria premium, acesta nu este doar performant dar dispune si de o carcasa construita din materiale de calitate – aluminiu. Din fabrica vina fara sistem de operare (acesta este si unul dintre motivele pentru care pretul ramane accesibil) insa suporta orice versiune de Windows sau Linux. Atentie mare daca alegeti sa folosit Windows 7 trebuie stiut de la inceput faptul ca producatorul nu mai ofera suport pentru aceasta versiune, deci driverele trebuiesc cautate dupa achizitionare, in functie de componente.

Asus N751JK-T7174D din fata

Asa cum am precizat de la inceputul acestui review, discutam despre un model premium construit in totalitate din aluminiu – la acest capitol cred ca poate concura fara probleme cu MacBook Pro. Frumos finisat cu imbinari de calitate, nu scartaie cum am vazut pe la alte modele din plastic. Este un model robust care rezista foarte bine atat la urmele aparute dupa utilizare (amprente, praf si grasime) dar si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp, mai ales in comparatie cu carcasele din plastic lucios.

Tastatura este tip chiclet, aceasta ofera un feedback foarte bun si in plus este foarte silentioasa si placuta la atingere. Este prezent si blocul numeric, acesta fiind util celor care vor folosi laptopul si pentru aplicatii office. Acelasi lucru il pot spune si despre touchpadh, chiar daca nu l-am folosit decat ocazional atunci cand nu puteam utiliza mouse-ul. Mi-a placut foarte mult ecranul cu diagonala de 17.3 inci si rezolutie 1920 x 1080 pixeli – este perfect pentru activitatile multimedia. Suprafata acestuia este mata, astfel ca lumina naturala nu se va reflecta, poate fi folosit chiar si in exterior fara probleme.

Sub carcasa se ascunde o adevarata bestie, incepand cu procesorul si terminanad cu placa video toate sunt la superlativ, mai putin HDD-ul. Procesorul din dotare este un i7 model 4710HQ, lansat pe piata undeva la jumatatea lui 2015 acesta dispune de 4 nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2.5 GHz insa atunci cand este solicitat cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost frecventa poate creste pana la maxim 3.5 GHz. Desi discutam despre un procesor performant care reuseste sa scoata in teste un punctaj maxim de 7949 (un laptop multimedia obisnuit nu scoate mai mult de 2500) carcasa ramane rece, chiar si dupa cateva ore de utilizare.

Tot integrat pe procesor exista si un chipset grafic, din seria Intel HD Graphics 4600 acesta este folosit pentru aplicatiile care nu necesita performante video ridicate, in felul acesta consumul de energie este unul scazut. Cand este nevoie de ceva mai mult decat placa video integrata intra in functiune placa video dedicata Nvidia GeForce GTX 850M, dotata cu 4GB de memorie RAM. Aceasta poate reda in conditii ok majoritatea jocurilor aparute pana in prezent.

Cei 8GB de memorie RAM sunt suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. Singurul minuse pe care il pot acorda acestui laptop este pentru hard disk – eu personal am ales sa il inlocuiesc cu un SSD, acesta fiind mult prea incet pentru configuratia din dotare. Sistemul audio este unul Bang & Olufsen ICEpower si sincer se cunoaste, sunetul generat este de calitate iar daca nu esti chiar un pasionat audio nici nu ai nevoie de alt sistem audio extern.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *