Asus F550JX-DM247D – laptop Full HD cu placa video dedicata, bun pentru jocuri 3D

Daca esti pasionat de jocuri 3D, insa bugetul nu iti permite un sistem dedicat jocurilor, cei de la Asus vin cu o solutie in acest sens. Este vorba despre noul model din Seria F, F550JX-DM247D, dotat cu o cofiguratie multimedia care promite performante de top. Acesta este livrat de catre producator fara sistem de operare, pentru a reduce din costuri dar si pentru a oferi un plus de libertate, fiecare utilizator sa instaleze ce versiune de Windows sau Linux doreste.

Chiar daca se poate instala orice versiune de Windows sau Linux, producatorul nu ofera suport (drivere si alte programe necesare) decat pentru Windows 10. Pentru orice alta versiune instalata trebuie sa cautati drivere in functie de fiecare componenta. Garantia oferita de producator este cea standard, 2 ani de zile, cu posibilitate de extindere cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost. La exterior gasim un laptop cu design specific Asus. Este construit in totalitate dintr-un plastic de calitate, finisaj foarte elegant, dominat de elemente concentrice rosii, si suporturi pentru palme redesenate.

Asus F550JX-DM247D din fata

O parte din aspectul acestuia ne duce cu gandul la modelele gaming, mult mai scumpe. Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea laptopurilor cu display de 15.6 inch. Cantareste 2.45 kilograme iar grosimea acestuia nu depaseste 2.5 centimetri. TouchPad-ul este cu suport pentru gesturi multi-atingere, raspunde bine la comenzi si poate inlocui cu succes batranul mouse.

Carcasa este foarte bine racita, chiar si dupa mai multe ore de utilizare intensa temperatura acesteia ramane una optima. Tastatura este dintr-o singura bucata iar in partea dreapta este prezent si blocul numeric – foarte util atunci cand folositi laptopul pentru task-uri office. Bateria este integrata in carcasa, nu poate fi scoasa, iar cele 4 celule pot asigura o autonomie de pana la 4-5 ore de utilizare normala.

Diagonala ecranului masoara 15.6 inch iar rezolutia maxima este de 1920 x 1080 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un display de calitate cu unghi de vizibilitate foarte bun, chiar daca nu discutam depre un IPS. Suprafata acestuia este Anti-Glare (mata), astfel ca poate fi utilizat cu succes chiar si in lumina zilei, fara sa apara efectul de oglinda, specific ecranelor lucioase.

Pentru ca este un laptop din zona multimedia/gaming, sub carcasa intalnim un procesor i7-4720HQ, model lansat pentru prima data la inceputul lui 2015. Este un procesor performant, dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2.6 GHz, dar care cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost aceasta poate ajunge pana la 3.6 GHz. Integrat acesta dispune si de un chipset grafic din seria HD Graphics 4600, utilizat atunci cand nu este necesara placa video dedicata.

Cand folositi laptopul pentru task-uri multimedia sau jocuri, in mod automat intra in functiune placa video dedicata NVIDIA GeForce GTX 950M, dotata cu 4GB de memorie tip DDR3. Este o placa video performanta, capabila sa ruleze in conditii decente cam orice joc aparut pana in prezent. Cei 8GB de memorie RAM tip DDR3, sunt suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. Acelasi lucru se poate spune si despre HDD-ul cu capacitate de 1 TB.

Pe partea de multimedia Asus F550JX-DM247D vine dotat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri precum si camera web cu rezolutie VGA. Sunetul este asigurat de un sistem SonicMaster, format din doua difuzoare stereo. Porturile disponibile sunt cele uzuale: 2 porturi USB 3.0, un singur port USB 2.0, iesire HDMI si VGA.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *