Allview Wi8G – tableta cu Windows 8.1 si display de 8 inci

Astazi vom discuta despre o tableta mai veche dar care abia recent mi-a ajuns la teste. Este vorba despre Wi8G de la Allview, care asa cum ne sugereaza si numele acesteia vine cu Windows 8.1 ca sistemd de operare. Fiind prima tableta cu alt sistem de operare in afara de Android pe care am folosit-o, la inceput am fost putin derutat si chiar nu puteam sa ma obisnuiesc cu meniul. Dupa cateva ore de utilizare am inceput sa o invat astfel ca a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult.

Fiind un model destul de ieftin m-as fi asteptat sa aiba lag sau mici intarzieri atunci cand este folosita in regim multitasking. Spre surprinderea mea nu a fost deloc asa, aceasta se misca foarte bine prin meniu, raspunde aproape instant la comenzi iar aplicatiile/jocurile functioneaza fara intreruperi. Sistemul de operare este foarte bine optimizat astfel ca experienta multimedia este completa. In Market exista suficiente aplicatii si jocuri, in prezent majoritatea aplicatiilor disponibile in Android sau iOS sunt prezente si pe Windows.

Allview Wi8G

Din cate am observat acest model este disponibil in 2 culori, avand un design slim si elegant, tableta este usor de utilizat si perfecta atat pentru o utilizare bussines precum si pentru vacante sau concedii. Carcasa este construita dintr-un plastic de calitate care rezista foarte bine la urmele aparute dupa utilizare precum si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Totusi, pentru o protectie suplimentara recomand sa ii cumparati o husa de protectie precum si folie pentru display.

Fiindca vine cu sistem de operare marca Microsoft aceasta are inclusa subscriptia Office 365 Personal pentru un an, pe care o poti utiliza pe inca alte doua device-uri cu Windows, un smartphone si un PC. In felul acesta puteti lucra foarte usor iar daca alegeti sa conectati o tastatura externa aceasta poate fi folosita chiar precum un laptop. Diagonala ecranului masoara 8 inci, fiind o marime perfecta pentru genul acesta de activitati. Rezolutia maxima pe care o poate afisa este de 1280 x 800 pixeli si fiindca este vorba despre un display IPS unghiul de vizibilitate este excelent.

Procesorul din dotare este un Quad-Core, model Z3735G, acesta este suficient de potent atat pentru aplicatiile instalate precum si pentru sistemul de operare. Este dotata cu 1GB de memorie RAM, despre care la inceput am crezut ca sunt prea putini pentru jocuri si alte aplicatii insa dupa utilizare mi-am dat seama ca sunt indeajuns. Stocarea se face pe cei 16GB disponibili insa avand in vedere ca o buna parte sunt ocupati de OS pentru extinderea spatiului de stocare va recomand introducerea unui card microSD.

Nu aveam asteptari foarte mari de la imaginile facute cu aceasta, oricum nu cred ca este cineva care sa-si cumpere tableta pentru poze si filmari. Ambele camere disponibile sunt de 2 megapixeli, fara flash sau focalizare, pozele facute cu acestea sunt clare si suficient de bune doar atunci cand exista lumina. La internet se poate conecta atat prin WiFi cat si prin 3G, cu ajutorul unei cartele SIM cu optiunea de internet activa. Bateria dispune de o capacitate maxima de 3800 mAh, asigurandu-va o autonomie maxima de pana la 6-7 ore de utiizare normala – internet, filme sau muzica.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *