Allview Viva i10G – tableta de 9.7 inch cu LCD Retina si suport 3G

Daca nu ai suficient de multi bani pentru un iPad insa iti doresti o tableta cu dimensiuni si design apropiat cu cel intalnit la produsele Apple, Allview Viva i10G poate fi o alternativa. Lansata undeva la jumatatea lui 2014 pentru prima data pe piata, abia acum pretul acesteia a devenit unul accesibil pentru publicul larg. Cea mai buna oferta am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul.

Garantia oferita de producator este cea standard, 24 de luni, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni. Legat de aspect, acest model este unul care arata foarte bine, fiind construit in mare parte din materiale premium. Pentru carcasa s-a folosit un aluminiu mat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Totusi, pentru o protectie suplimentara recomand utilizarea unei huse, mai ales ca pretul acestora nu este unul foarte mare.

Allview Viva i10G din lateral

Allview Viva i10G este o tableta care se incadreaza in standardele actuale atunci cand vine vorba de dimensiuni, avand o greutate de 588 grame si o grosime care nu depaseste 0.9 milimetri. Conform producatorului aceasta vine din fabrica cu Android 4.4 KitKat insa am intalnit pe internet persoane care au primit acelasi model dar cu o alta versiune de Android. Indiferent de versiunea de Android cu care vine din fabrica sunt sigur ca in prezent producatorul ofera upgrade pentru ultima versiune de Android, si anume 5.0 Lollipop.

Sub carcasa este prezent un procesor produs de Intel, mai exact modelul Z3735D, dotat cu patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.83 GHz. Ajutat de cei 2GB de memorie RAM acesta face ca sistemul de operare precum si restul de aplicatii instalate sa functioneze fluent. Nu cred ca exista joc sau aplicatie disponibila in Market care sa nu functioneze pe aceasta tableta.

Diagonala ecranului este identica cu cea de la iPad, vorbim despre 9.7 inch cu o rezolutie maxima de 2048 x 1536 pixeli. Imaginile afisate de acesta sunt foarte bune, la fel si unghiul de vizibilitate. Este un display de calitate, IPS LCD care raspunde bine la comenzi si care poate fi comparat fara probleme cu alte ecrane, intalnite la modele de la producatori premium.

Sunetul este asigurat de un sistem audio format din doua difuzoare stereo care se aud suficient de puternic si clar, nu distorsioneaza nici atunci cand volumul este la maxim. Pentru stocare, producatorul pune la dispozitie 32GB insa o parte din aceastia sunt ocupati de catre Android. De aceea, pentru extinderea spatiului de stocare recomand instalarea unui card MicroSD, acesta poate aduce un plus de pana la maxim 64GB.

Nu lipseste camera frontala cu rezolutie maxima de 2 megapixeli si nici cea de pe spate, cu rezolutie de 5 megapixeli si focalizare. Ambele „scot” poze bune daca exista suficienta lumina. La internet Allview Viva i10G se poate conecta atat prin WiFi cat si prin 3G, pentru aceasta este necesara o cartela MicroSIM cu optiune de internet activa. Bateria are o capacitate de 8000 mAh, fiind suficienta pentru maxim 6-7 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *