Alizee Plus AHW12IG3 – aer conditionat accesibil cu 12.000 BTU, si 3 ani garantie

Pentru ca anul acesta se anunta o vara incendiara, acum este momentul oportun pentru instalarea unui aparat de aer conditionat. Daca alegeti din timp, este posibil sa beneficiati de un pret mai buna dar si de o instalare rapida. Pentru cei nehotarati sau care sunt in cautarea unui aparat de aer conditionat accesibil, astazi aducem la review modelul Alizee Plus AHW12IG3, aparut recent pe piata din Romania, excelent pentru o locuinta cu maxim 3-4 camere.

Cea mai buna oferta am gasit-o online verifica oferta actuala, inclus in pret fiind si transportul. Acesta vine fara kit de instalare, insa chiar si asa pretul pentru instalare nu este unul exagerat. Din experienta personala pentru montaj va trebui sa platiti in plus inca 300-350 lei, in functie de oras sau firma care se ocupa de instalare. Trebuie sa optati pentru o firma autorizata de catre producator, in caz contrar este posibil sa ramaneti fara garantie (36 de luni in cazul de fata).

Alizee Plus AHW12IG3 unitate interioara

Desi Alizee nu ne spune foarte multe lucruri, acest producator foloseste compresor marca GREE/DAIKIN, acest lucru reusind sa ofere un plus de incredere. De asemenea, garantia de 3 ani de zile nu este italnita decat la modelele din zona premium, mult mai scumpe decat acesta. La exterior, acest model dispune de acelasi design clasic, intalnit in prezent la majoritatea aparatelor de aer conditionat. Unitatea interioara este construita dintr-un plastic alb, pe centrul acesteia fiind prezent un mic display LCD care indica temperatura setata.

Informatii suplimentare cu privire la temperatura, treapta de ventilare sau chiar programul utilizat sunt prezente pe telecomanda. Dimensiunile acesteia sunt cele uzuale, raspunde rapid la comenzi iar butoanele uzuale sunt asezate intuitiv. Dupa cateva ore de utilizare aproape ca reusesti sa le inveti ordinea. Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, cei 12000 BTU sunt suficienti pentru climatizarea unei locuinte cu pana la 3-4 camere standard. Este un aparat cu consum redus de energie, acesta fiind incadrat in clasa de consum energetic A++ atunci cand este utilizat pentru racire, si A+ atunci cand este folosit pentru incalzirea locuintei.

In ambele cazuri consumul de energie este unul scazut, care nu va creste cu mult factura la energia electrica, chiar si utilizat zilnic. Acest lucru este posibila datorita compresorului de „firma” care foloseste tehnologia Inverter. Acesta nu doar ca reduce consumul dar face ca aparatul sa fie si foarte silentios. Zgomotul produs de unitatea interioara este unul variabil, insa niciodata mai mare de 34 decibeli. Este prezent si programul 1 W Standby, acesta face posibila reducerea consumului de energie electrica de la 4-5 W la 1W, conducand la o economie de energie de 80%. Nu lipseste din dotarile lui Alizee Plus AHW12IG3 nici filtru de aer, acesta reusind sa filtreze aerul ventilat, astfel ca intotdeauna sa fie curat, lispit de mirosuri neplacute sau bacterii.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *