Akira B12HU24F – televizor de 61 centimetri fara tuner digital insa cu pret accesibil

Continuam seria de televizoare accesibile cu diagonala mica, de aceasta data cu un model de la un producator nu foarte cunoscut. Despre Akira nu am gasit foarte multe informatii pe internet insa cele 24 de luni garantie oferite de producator cred ca sunt suficiente pentru a cumpara cu incredere. De asemenea daca alegeti sa il cumparati online aveti posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles contracost.

Fiind un TV cu dimensiuni reduse acesta este recomandat in special pentru incaperile mici (bucatarie sau camera copiilor) insa, poate fi perfect si pentru hoteluri sau pensiuni, mai ales ca pretul este unul destul de accesibil. In cutie, pe langa televizorul propriu-zis veti mai gasi si telecomanda plus suportul pentru masa. Poate fi montat si pe perete insa pentru acest lucru este nevoie de un suport compatibil VESA (trebuie achizitionat separat). Telecomanda este potrivita ca si marime, butoanele uzuale sunt asezate la indemana, astfel ca numai dupa cateva ore de utilizare aproape ca le inveti asezarea.

Akira B12HU24F din fata

Asa cum se poate observa si din imagini Akira B12HU24F, este un televizor care arata foarte bine, design-ul acestuia poate fi comparat fara probleme cu modele de la producatori premium (Samsung, LG sau Sony). Este construit dintr-un plastic negru lucios, destul de pretentios la urmele aparute dupa intretinere precum si la micile particule de praf. Rama din jurul ecranului este foarte ingusta, asa cum intalnim in prezent la majoritatea modelelor mai scumpe. Dimensiunile sunt cele uzuale, acest model fiind unul subtire si foarte usor.

Meniul de utilizare este in limba romana insa lipsa functiilor Smart fac ca acest TV sa fie unul perfect chiar si pentru persoanele mai in varsta care nu sunt la curent cu tehnologia. Posturile TV sunt receptionate rapid iar schimbarea acestora se face aproape instant, nu exista timp de asteptare ridicat. Sistemul audio este format din doua difuzoare stereo cu o putere maxima de 6 wati. Sunetul generat de acestea este suficient de puternic si clar, mai ales daca ne raportam la diagonala ecranului.

Si pentru ca veni vorba de diagonala, cei 61 de centimetri sunt sunt suficienti pentru incaperile mici si mijlocii, asa cum am precizat de la inceputul acestui review. Desi discutam despre un display nu foarte mare, rezolutia maxima este de 1920 x 1080 pixeli, adica FullHD. Imaginile afisate de acesta sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea unghiul de vizibilitate este unul foarte bun. La acest capitol cred ca poate concura fara probleme cu modele mai scumpe de la producatori premium. Fiind vorba despre un display LED, consumul de energie este unul redus, numai 31 wati atunci cand functioneaza.

Asa cum am precizat din titlu singurul minus al acestui TV este lipsa tunerul digital prin cablu. Akira B12HU24F vine dotat cu tuner digital dar doar DVB-T, total inutil pentru Romania. Astfel ca receptionarea posturilor TV se face fie prin intermediul unui decodor digital extern fie analog. Este disponibil si un port USB, destinatia acestuia fiind playerul multimedia integrat, despre care nu se stiu prea multe lucruri, este posibil sa poata reda doar fisierele uzuale (foto si video).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *