Acer Aspire V3-574G-73B0 – configuratie de ultima generatie cu SSHD, bun pentru gameri

Cu toate ca niciodata n-am fost foarte „apropiat” de laptopuri, atunci cand am terminat de renovat casa am dorit ca vechiul PC sa fie inlocuit de ceva mai compact, care sa nu-mi mai ocupe foarte mult spatiu din camera si care sa nu aiba nevoie speciala de birou. In felul acesta am decis ca un laptop cu configuratie de top este cel care s-ar potrivi nevoilor mele. Mai exista si alegerea unui sistem tip All In One insa chiar daca nu era dotat cu unitate era nevoie in permanenta de un birou pentru a putea fi utilizat.

Dupa lungi cautari pe internet intr-un final m-am opritla Acer Aspire V3-574G-73B0, un model cu performante de top, perfect pentru nevoile mele si ale oricarui pasionat de jocuri 3D. Eu am ales sa il cumpar online de aici, avand cel mai bun pret disponibil precum si transportul gratuit. Din fabrica vine cu Linux ca si sistem de utilizare. Daca nu sunteti familiarizati cu acest OS puteti opta oricand pentru instalarea unei versiuni de Windows. Producatorul nu ofera suport decat pentru versiunea 8.1, astfel daca alegeti alta versiune va trebui sa cautati drivere in functie de fiecare componenta.

Acer Aspire V3-574G-73B0 din fata

Chiar daca eu l-am cumparat in mare parte doar pentru performantele ridicate apropiate cu cele oferite de un sistem tip desktop PC, design-ul acestuia nu poate fi trecut cu vederea. Carcasa este construita in totalitate dintr-un plastic de calitate foarte bine finisat cu aspect metalic care ofera un aspect modern si elegant. Este foarte bine racit, dupa cateva ore de utilizare intensa (editare foto si video) aceasta ramane incontinuare rece, fiind comfortabil de utilizat chiar si pentru sesiuni mai lungi.

Tastatura este tip clichet, foarte silentioasa si placuta la atingere aceasta este dotata si cu blocul numeric, prezent in partea dreapta – foarte util atunci cand folositi laptopul pentru aplicatii office. Desi n-am folosit decat foarte putin touchpad-ul, acesta poate inlocui cu succes mouse-ul atunci cand este nevoie, raspunde bine la comenzi iar dimensiunile sale sunt foarte generoase. La capitolul dimensiuni carcase se incadreaza in standardul actual, cu o greutate de 2.4 kilograme si o grosime care nu depaseste 2.6 centimetri.

Display-ul din dotare este unul standard cu diagonala de 15.6 inch dar cu o rezolutie mai rar intalnita, 1920 x 1080 pixeli, adica FullHD. Imaginile afisate de acesta sunt foarte bune, la fel si unghiul de vizibilitate. Sub „capota” este ascuns un procesor de ultima generatie model i7-5500U, lansat pe piata abia la inceputul lui 2015. Acesta este dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2.4 GHz dar poate ajunge pana la maxim 3 GHz atunci cand este nevoie de mai multa putere de procesare.

Integrat pe procesor exista si un chipset grafic din seria Intel HD Graphics 5500 care este utilizat atunci cand nu este nevoie de placa video dedicata – in felul acesta consumul de energie este unul redus iar performantele video sunt aceleasi. Atunci cand folositi laptopul pentru aplicatii cu cerinte grafice ridicate intra in functiune in mod automat placa video dedicata NVIDIA GeForce 940M, dotata cu 2 GB de RAM. Aceasta poate reda fluent si fara lag aproape orice joc lansat pana in prezent.

Cei 8GB de memorie RAM sunt suficienti pentru orice joc sau aplicatie insa pe viitor se poate face upgrade, avand un slot liber, disponibil pe placa de baza. Pentru stocare producatorul a ales un SSHD care ofera 1TB pentru stocare fisierelor si 8GB pentru sistemul de operare, in felul acesta laptopul poate porni in numai cateva secunde. La capitolul multimedia Acer Aspire V3-574G-73B0 vine dotat cu unitate optica, cititor de carduri, camera web cu rezolutie HD precum si un sistem audio Dolby Digital Plus Home Theater. Bateria este integrata in carcasa, cu 4 celule poate sigura o autonomie de pana la maxim 4-5 ore de utilizare.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *