Acer Aspire ES1-571-36S9 – laptop accesibil cu display FullHD si SSD

Tot de la Acer, aducem astazi la review un alt laptop care mi-a atras atentia prin raportul pret/performanta foarte bun. Este vorba despre Acer Aspire ES1-571-36S9, un model cu display FullHD si SSD, excelent pentru cei care isi doresc un laptop bun pentru task-urile multimedia. Este un notebook care nu necesita niciun upgrade viitor, acesta avand deja SSD si suficienta memorie pentru sistemul de operare sau restul de programe instalate.

Din fabrica acesta vine cu Free DOS, un sistem de operare gratuit, fara interfata grafica, pe care il puteti inlocui cu sistemul de operare preferat. Personal recomand Windows 10, aceasta versiune fiind si singura pentru care producatorul ofera suport (drivere si alte programe). Evident, atata timp cat veti gasi drivere puteti instala orice alta versiune de Windows sau Linux. Garantia oferita de producator este de 2 ani de zile, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni.

Acer Aspire ES1-571-36S9

La capitolul design, gasim un laptop cu aspect elegant si modern, fiind contruit in totalitate din plastic. Finisajele sunt de calitate, acesta fiind usor mat, rezista foarte bine atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce-si pot face aparitia de-a lungul timpului. Dimensiunile sunt cele standard, pe care le gasim in prezent la orice alt laptop cu display de 15.6 inch. Cantareste 2.4 kilograme iar grosimea acestuia nu depaseste 2.6 centimetri, nefiind chiar un model recomandat pentru vacante sau concedii.

Tastatura este cea specifica Acer, silentioasa si placuta la atingere aceasta se dovedeste foarte comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare intensa. Diagonala ecranului masoara 15.6 inch iar rezolutia acestuia este de 1920 x 1080 pixeli, fiind unul dintre cele mai accesibile laptopuri cu display FullHD. Imaginile afisate de acesta sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un display de calitate cu unghi de vizibilitate extrem de bun, chiar daca nu discutam despre un panou IPS.

La capitolul performante, gasim un procesor destul de nou. Mai exact un Intel Core i3-5005U, model lansat pentru prima data pe piata undeva la inceputul lui 2015. Este un procesor cu performante multimedia, construit pe arhitectura Broadwell acesta este dotat cu doua nuclee fizice (DualCore) care functioneaza la o frecventa standard de 2.00 GHz. Integrat acesta dispune si de un chipset grafic din seria HD Graphics 5500 utilizat pentru task-urile multimedia (jocuri, filme). Nu are placa video dedicata.

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, Acer Aspire ES1-571-36S9 nu are nevoie de niciun upgrade. Cei 4GB de memorie RAM sunt de ajuns atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. Pentru stocare acesta vine cu un SSD de 128GB, acesta fiind mai mult decat suficient, mai ales ca nu discutam despre un laptop cu performante multimedia.

Din dotarile multimedia acesta vine cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri si camera web cu rezolutie VGA. Bateria este integrata, nu poate fi scoasa. Aceasta este cu 3 celule, putand asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita. Porturile disponibile sunt cele standard: HDMI, USB (unul singur fiind USB 3.0), iesire audio si mufa pentru internet.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *