Acer Aspire ES1-520-343N – laptop din segmentul office cu pret accesibil

Alegerea unui laptop poate fi dificila, mai ales daca aveti un buget fix. Totusi, daca vreti sa folositi noul laptop doar pentru internet, aplicatii office si jocuri online, nu aveti nevoie de o configuratie foarte performanta, deeci nu ar trebui sa cheltuiti foarte multi bani. Din noua serie Aspire aducem astazi la review modelul ES1-520-343N, ideal pentru task-urile de zi cu zi. Cea mai buna oferta pentru acest model am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul.

De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, bineinteles contracost. Din fabrica vine cu FreeDOS, un sistem de operare fara interfata grafica pe care recomand sa il inlocuiti cu Windows 10, acesta fiind si singurul sistem de operare pentru care producatorul ofera suport (drivere si alte programe necesare unei functionari in parametri optimi). Suporta si alte versiuni de Windows sau Linux, insa pentru acestea va trebui sa cautati drivere separat, pentru fiecare componenta in parte.

Acer Aspire ES1-520-343N din fata

Ca si constructie, ES1-520-343N este un laptop construit dintr-un plastic cu finisaj usor texturat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile sunt cele uzuale, avand o grosime care nu depaseste 2.6 centimetri si o greutate de numai 2.4 kilograme. Tastatura este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere, aceasta ramane comfortabila chiar si dupa sesiuni mai lungi de utilizare. In partea dreapta este prezent blocul numeric, util atunci cand folositi laptopul pentru aplicatii office.

Diagonala ecranului este cea standard, 15.6 inch cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea unghiul de vizibilitate este unul foarte bun, chiar daca nu discutam despre un ecran IPS. Suprafata acestuia este lucioasa, fiind mai greu de utilizat in spatii deschise sau acolo unde exista lumina naturala, aparand efectul de oglinda.

Sub carcasa este prezent un procesor AMD Dual-Core, mai exact modelul E1-2500. Este un model cu performante medii dar cu consum redus de energie. Dispune de doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1400 MHz. Tot integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria Radeon HD 8240, excelent pentru jocuri online sau chiar jocuri 3D mai vechi, cu cerinte grafice reduse.

Pentru stocare producatorul a ales un hard disk clasic, cu capacitate de 500GB, acesta fiind de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor obisnuiti. Acelasi lucru il pot spune si despre cei 2GB de memorie RAM, minimul necesar pentru o buna functionare a sistemului de operare dar si a programelor instalate, acesta fiind si maximul de memorie suportat de placa de baza.

La capitolul multimedia Acer Aspire ES1-520-343N vine dotat cu cititor de carduri, camera web cu rezolutie VGA si un sistem audio format din doua difuzoare stereo. Bateria desi are numai 3 celule poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau aplicatii office).

Articole similare:

3 Comentarii pentru “Acer Aspire ES1-520-343N – laptop din segmentul office cu pret accesibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *