Acer Aspire ES1-512-C8HG – performante office cu autonomie ridicata – pana la 7 ore

Modelul despre care vom discuta astazi este unul pe care l-am cumparat in urma cu cateva luni pentru parintii mei – vechiul PC nu mai putea fi folosit nici pentru task-urile zilnice iar un upgrade nu era tocmai o solutie potrivita. Pentru a mai econimisi spatiul ocupat de unitatea centrala si monitor m-am decis ca un laptop ar fi un inlocuitor perfect. Nu cautam ceva foarte performant avand in vedere ca mare parte din timp va fi folosit doar pentru web browsing, filme si aplicatii office.

Dupa cateva cautari am decis ca Acer Aspire ES1-512-C8HG poate fi solutia perfecta pentru nevoile mele, asa ca l-am comandat online. Din fabrica acesta vine cu Linux sistem de operare insa dupa achizitionare se poate instala atat Windows 7 cat si ultima versiunea, adica Windows 8.1. Daca alegeti sa instalati Windows 7 trebuie sa cautati driverele in functie de fiecare componenta, pe site-ul producatorului nu mai exista suport pentru aceasta versiune de Windows.

Acer Aspire ES1-512-C8HG din fata

Fiind un laptop ieftin nu ma asteptam la design si constructie premium insa atunci cand l-am scos din cutie am fost placut impresionat de acesta. Carcasa este construita dintr-un plastic negru mat care pare sa reziste foarte bine la urmele aparute dupa utilizare (amprente) precum si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Atunci cand vine vorba de dimensiuni pot spune ca se incadreaza in standardele actuale, cu o greutate de 2.4 kilograme si o grosime ce nu depaseste 2.6 centimetri.

Este foarte bine racit, nu se incalzeste excesiv nici dupa cateva ore de utilizare intensa (filme HD si jocuri 3D online). Tastatura este tip clichet, foarte silentioasa si placuta la atingere. In plus este prezent si blocul numeric, acesta fiind foarte util mai ales atunci cand folositi laptopul pentru aplicatii office. Touchpad-ul este suficient de mare incat atunci cand este nevoie poate inlocui mouse-ul, fara probleme.

Sub carcasa se ascunde o configuratie office, deci nu putem discuta despre performante ridicate. Procesorul din dotare este un Intel Celeron N2840, cu doua nuclee fizice, acest model a fost lansat pentru prima data pe piata undeva la sfarsitul lui 2014. Functioneaza la o frecventa de 2.16 GHz insa atunci cand este nevoie poate ajunge pana la maxim 2.58 GHz. Are un consum redus de energie iar in teste acesta a reusit sa scoata un punctaj mediu de 1012. Integrat acesta dispune si de un chipset grafic Intel HD Graphics, suficient de bun pentru a rula in conditii ok atat jocurile online cat si filmele in format HD.

Diagonala ecranului este de 15.6 inch, de acum standard, intalnita la majoritatea laptopurilor office dar si multimedia. Rezolutie este de asemenea una intalnita, 1366 x 768 pixeli, nu chiar cea mai buna pe care o poti avea insa pentru un laptop office nu cred ca ai nevoie de ceva mai bun de atat. Cei 2GB de memorie RAM sunt suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate – acesta fiind si maximul de memorie suportat, pe viitor nu se mai poate face upgrade. Capacitatea de stocare oferita de HDD este de 500GB insa daca nu folositi acest spatiu recomand sa inlocuiti HDD-ul cu un SSD, pentru un plus de viteza. Avand o configuratie office, fara consumatori foarte mari bateria cu 3 celule va poate asigura o autonomie de pana la 7 ore de utilizare normala.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *