Acer Aspire ES1-311-C6BX – mini-laptop ieftin cu performante office

Cautam de ceva timp un laptop accesibil pentru perioadele cand sunt pe drumuri, nu vroiam ceva foarte performant, doar sa fie suficient de bun si rapid pentru activitatile office obisnuite – internet, filme, muzica si alte utilizari de acest gen care nu necesita performante ridicate. Dupa ce am urmarit ofertele magazinelor online intr-un final m-am oprit la Acer Aspire ES1-311-C6BX, un model destul de nou care corespundea cerintelor mele si de care sunt si acum in prezent foarte multumit.

Eu am ales sa il cumpar online de aici, avand nu doar un pret accesibil dar si transportul a fost gratuit. Sistemul de operare cu care vine este Linux, se poate folosi cu acesta sau se poate instala Windows. Eu am ales sa instalez Windows 8.1, acesta fiind si singurul sistem de operare pentru care producatorul ofera suport (drivere). Daca doriti sa instalati alta versiune de Windows va trebui sa cautati drivere in functie de fiecare componenta.

Acer Aspire ES1-311-C6BX din fata

Poate ca nu este cel mai modern si bine finisat laptop pe care l-am vazut insa cu siguranta este un model care arata bine, mai ales daca ne raportam la pretu de vanzare. Carcasa este construita dintr-un plastic negru mat cu finisaj usor texturat care rezista foarte bine la zgarieturi precum si la urmele care apar de obicei dupa utilizare. Dimensiunile sunt reduse in comparatie cu un laptop standard, fiind un model perfect pentru concedii sau vacante. Este si foarte bine racit, dupa cateva ore de utilizare carcasa acestuia ramanand rece.

Tastatura este una tip clichet, raspunde bine la comenzi si este foarte silentioasa. Fiindca dimensiunile acestuia n-au permise acest lucru, blocul numeric nu este prezent in partea dreapta. De asemenea touchpad-ul este suficient de generos atunci cand vine vorba de dimensiuni, acesta putand inlocui fara probleme mouse-ul atunci cand este nevoie. Diagonala ecranului masoara 13.3 inch, o marime potrivita pentru activitatile standard. DSuprafata acestuia este mata, astfel ca poate fi utilizat chiar si in spatii deschise fara probleme. Rezolutia ecranului este de 1366 x 768 pixeli, o rezolutie standard, intalnita chiar si la ecranele mai mari.

Procesorul din dotare este un Intel Celeron mode N2940, cu 4 nuclee fizice acest model a fost lansat pentru prima data undeva la sfarsitul lui 2014. Performantele acestuia sunt foarte bune atunci cand vine vorba de activitatile office. Functioneaza la o frecventa standard de 1.83 GHz insa pentru scurte reprize acesta ajunge pana la maxim 2.25 GHz, toate acestea cu un consum redus de energie. Tot integrat pe procesor este prezent si un chipset grafic din seria Intel HD Graphics, acesta fiind suficient de bun pentru redarea filmelor in format HD.

De asemenea cei 4GB de memorie sunt suficienti atat pentru sistem de operare cat si pentru restul de programe instalate. Hard disk-ul are o capacitate de 500GB, mai mult decat ai avea nevoie pentru o asmenea configuratie, de aceea eu am renuntat la el si l-am inlocuit cu un SSD – pentru un plus de viteza. Nu exista unitate optica in schimb este prezent cititorul de carduri, camera web cu rezolutie HD 720p precum si un sistem audio Dolby Digital Plus Home Theater. Bateria este integrata in carcasa iar cu 3 celule poate asigura o autonomie de pana la maxim 8 ore.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *