Acer Aspire E5-573G-P279 – laptop ieftin cu procesor DualCore si placa video dedicata

Din noua serie Aspire aducem astazi in prim plan modelul E5-573G-P279, dotat cu placa video dedicata si procesor performant, acest laptop este perfect pentru activitatile multimedia. In plus beneficiaza de un pret accesibil, fiind ideal pentru persoanele care isi doresc un sistem bun, insa nu dispun de un buget ridicat. Cea mai buna oferta am gasit-o online aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Pentru a reduce din costuri producatorul a ales ca acest laptop sa fie livrat cu Linux, sistem de operare gratuit pe care il puteti pastra sau il puteti inlocui cu o versiune compatibila de Windows. Personal recomand Windows 10, aceasta versiune fiind si singura pentru care producatorul ofera suport (drivere si alte programe necesare functionarii). Este posibila si instalarea unei versiuni de Windows mai vechi, insa pentru acest lucru va trebui sa cautati drivere in functie de fiecare componenta.

Acer Aspire E5-573G-P279 din fata

Legat de aspect, laptopul arata decent, chiar daca este construit in totalitate din plastic. Design-ul este cel specific, intalnit chiar si la modelele din generatiile mai vechi. La capitolul dimensiuni acesta se incadreaza in standardele actuale, avand o grosime de 2.5 centimetri si o greutate care nu depaseste 2.4 kilograme. Tastatura este dintr-o singura bucata, silentioasa si placuta la atingere, aceasta se dovedeste foarte comfortabila chiar si dupa mai multe de ore de utilizare itensa.

Este un laptop silentios, foarte bine racit. Pe laterale sunt prezente urmatoarele porturi: 2 porturi USB dintre care unul dispune de tehnologia PowerShare (permite incarcare dispozitivelor chiar si atunci cand laptopul este inchis), un singur port USB 2.0, iesire HDMI si VGA. Din dotarile acestuia nu lipseste unitatea optica tip DVD-RW, cititorul de carduri si nici camera web cu rezolutie HD. Diagonala ecranului masoara 15.6 inch iar rezolutia maxima este de 1366 x 768 pixeli. Este un display standard, insa suficient de bun pentru activitatile obisnuite.

Sub carcasa este prezent un procesor Intel, mai exact modelul 3556U, lansat pentru prima data pe piata undeva la sfarsitul lui 2013. Desi este un model dintr-o generatie mai veche, acesta este suficient chiar si pentru cerintele programelor actuale. Acesta dispune de doua nuclee fizice (DualCore) care functioneaza la o frecventa standard de 1.7 GHz. Are un consumn redus de energie iar integrat este prezent si chipsetul grafic din seria Intel HD Graphics, utilizat atunci cand nu este necesara placa video dedicata.

Atunci cand folositi laptopul pentru task-uri multimedia, intra in functiune (in mod automat) placa video dedicata NVIDIA GeForce 920M, dotata cu 2 GB de memorie RAM. Aceasta este suficient de performanta incat poate rula in conditii decente chiar si jocurile lansate pana in prezent, chiar daca nu la rezolutie si detalii maxime. Pentru stocare hard disk-ul clasic cu capacitate de 1 TB cred ca este suficient pentru majoritatea utilizatorilor obisnuiti. Acelasi lucru se poate spune si despre cei 4GB de memorie RAM. Bateria este cu 4 celule, nu este detasabila, iar autonomia oferita poate ajunge pana la maxim 5-6 ore de utilizare standard.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *