Acer Aspire E5-573G-P20P – laptop in doua culori, albastru si negru, din serie 2015

Din noua serie de laptopuri multimedia marca Acer aducem astazi in prim plan un model accesibil cu design elegant si modern, ideal pentru persoanele care isi doresc un sistem performant dar care nu dispun de un buget foarte mare. Avand un procesor performant precum si placa video dedicata E5-573G-P20P poate fi o alegere inspirata si pentru persoanele pasionate de jocuri, chiar daca nu pot intra in discutie ultimele jocuri aparute pe piata, cu siguranta cele lansate in ultimii ani pot fi jucate fara probleme.

Online acesta poate fi achizitionat de aici, avand cel mai bun pret precum si transportul gratuit. Din fabrica acesta vine cu Linux insa puteti utiliza orice alt sistem de operare, atata timp cat aveti o licenta pentru instalare. Puteti instala Windows 8.1, aceasta fiind si singura versiune de Windows pentru care veti gasi drivere disponibile pe site-ul producatorului. Daca aveti de gand sa instalati o versiune mai veche de Windows, driverele se pot cauta si instala in functie de fiecare componenta.

Acer Aspire E5-573G-P20P din fata

Asa cum am precizat de la inceputul acestui review, design-ul este unul elegant si modern, asa cum ar trebui sa arate orice laptop multimedia in 2015. Este construit in totalitate dintr-un plastic de calitate, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare precum si micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile sunt cele uzuale, avand o greutate de 2.4 kilograme (greutatea este influentata foarte mult de bateria integrata in carcasa) si o grosime care nu depaseste 2.6 centimetri.

Foarte bine racit acest model ramane rece chiar si dupa cateva ore de utilizare intensa. Tastatura din dotare este una tip clichet, foarte silentioasa si placuta la atingere. In partea dreapta este prezent si blocul numeric – foarte util atunci cand folositi laptopul pentru aplicatii tip office. Desi nu am folosit decat foarte putin, touchpadul este unul care raspunde bine la comenzi, suficient de generos incat poate inlocui mouse-ul fara probleme.

In spatele carcasei este prezent un procesor Intel Pentium, model 3825U, lansat pentru prima data pe piata undeva la inceputul lui 2015. Acesta nu doar ca este potrivit pentru o configuratie multimedia dar consumul de energie este unul redus. Este dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.9 GHz. Tot integrat pe procesor exista si un chipset grafic din seria Intel HD Graphics, acesta fiind utilizat atunci cand nu este necesara functionarea placii video dedicate.

Atunci cand aplicatia sau jocul necesita mai multa putere de procesare grafica, in mod automat (tehnologia Optimus) intra in functiune placa video dedicata NVIDIA GeForce 920M, dotata cu 2 GB de memorie RAM. Aceasta este suficient de performanta inca poate rula fara probleme aproape orice joc aparut pana in prezent (chiar daca nu la rezolutie si detalii aproape de maxim). Cei 4GB de memorie RAM sunt suficienti atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate. Acelasi lucru il pot spune si despre capacitatea hard disk-ului. Cei 500GB sunt de ajuns pentru orice tip de utilizator, de aceea daca nu ii folositi recomand inlocuirea HDD-ului cu un SSD.

Unitatea optica lipseste, astfel ca sistemul de operare poate fi instalat numai dupa un stick USB. In schimb Acer Aspire E5-573G-P20P vine pregatit cu cititor de carduri, camera web cu rezolutie HD precum si un sistem audio performant. Bateria cu 4 celule este integrata in carcasa si poate asigura fara probleme o autonomie de pana la maxim 4-5 ore de utilizare standard.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *