Acer Aspire E5-573G-397Y – laptop accesibil cu placa video dedicata si procesor Broadwell

Chiar daca nu poate fi considerat un sistem gaming, Acer Aspire E5-573G-397Y este un laptop cu performante multimedia foarte bune. Recomand acest notebook celor care nu dispun de un buget foarte mare sau care nu vor sa investeasca foarte multi bani intr-o configuratie pentru jocuri. Face parte din noua serie Aspire, astfel avem parte despre un design schimbat precum si componente de ultima generatie. Cea mai buna oferta am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul.

De asemenea magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost. Pentru a mai reduce din costuri, acesta vine din fabrica cu Free DOS, un sistem de operare fara interfata grafica pe care va trebui sa il inlocuiti imediat dupa achizitionare. Personal recomand Windows 10, aceasta versiune fiind si cea pentru care Acer ofera suport. Trebuie precizat ca suporta orice alta versiune de Windows sau Linux, atata timp cat veti gasi drivere compatibile.

Acer Aspire E5-573G-397Y din fata

Asa cum am precizat inca de la inceputul acestui review, E5-573G-397Y dispune de un design elegant si modern, diferit fata de generatia anterioara. Este construit in totalitate dintr-un plastic de calitate, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite in prezent la majoritatea laptopurilor din acest segment de pret. Tastatura este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere, aceasta se dovedeste comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare.

Sub „capota” este prezent un procesor marca Intel, mai exact modelul i3-5005U, lansat pentru prima data undeva la inceputul lui 2015. Este un procesor dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2 GHz. Are un consum redus de energie iar integrat este prezent si chipsetul grafic din seria Intel HD Graphics 5500. Acesta este utilizat atunci cand nu este necesara functionarea placii video dedicata, in felul acesta consumul de energie ramane unul scazut iar performantele grafice nu sunt afectate.

In cazul in care folositi laptopul pentru jocuri sau alte task-uri ce necesita mai multa putere de procesare grafica, in mod automat (datorita tehnologiei Optimus) intra in functiune placa video dedicata NVIDIA GeForce 920M, dotata cu 2 GB de memorie RAM. Aceasta poate rula in conditii decente cam orice joc aparut pana in prezent, bineinteles nu la rezolutie sau detalii maxime.

4GB de memorie RAM ar trebui sa fie de ajuns atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate. Exista si posibilitatea de upgrade, insa momentan nu cred ca este cazul. Acelasi lucru il pot spune si despre hard disk, desi este unul clasic, 1TB disponibili pentru filme, jocuri sau programe sunt suficienti pentru orice utilizator obisnuit. Pe partea de multimedia Acer Aspire E5-573G-397Y vine dotat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri precum si camera web cu rezolutie HD. Bateria acestuia este cu 4 celule si poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare obisnuita.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *