Acer Aspire E5-573G-306R – laptop accesibil cu placa video dedicata

Dintotdeauna laptopurile marca Acer au avut cel mai bun raport pret/calitate, insa acum cand tehnologia a avanseaza de la zi la zi, un sistem performant ideal pentru jocuri si aplicatii multimedia poate fi cumparat cu pretul unui laptop office, de acum 2 ani de zile. Dovada clara este Acer Aspire E5-573G-306R, un model accesibil care vine dotat cu placa video dedicata si procesor performant, foarte bun atat pentru jocuri 3D cat si pentru alte aplicatii care necesita o configuratie decenta.

Din fabrica vine cu Linux, un sistem de operare gratuit pe care il puteti pastra si utiliza fara probleme sau puteti alege o versiune a sistemului de operare Windows. Eu personal recomand Windows 10, insa puteti instala oricare alta versiune atata timp cat veti gasi drivere compatibile. Garantia oferita de producator este de 24 de luni, insa daca alegeti sa il cumparati online de aici puteti opta pentru pachetul de extragarantie, bineinteles contracost.

Acer Aspire E5-573G-306R din fata

Legat de aspect Acer Aspire E5-573G-306R este un model care arata extrem de bine, chiar daca este construit in totalitate din plastic, este unul de calitate cu finisaj usor texturat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in tomp. Dimensiunile sunt cele uzuale, avand o greutate de 2.4 kilograme si o grosime care nu depaseste 2.6 centimetri. Tastatura este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere aceasta ramane comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare.

Diagonala ecranului masoara 15.6 inch, avand o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Este un display clasic, cu finisaj lucios, mai greu de utilizat in spatii deschise sau acolo unde exista lumina naturala. Imaginile afisate de acesta sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea unghiul de vizibilitate este unul excelent, chiar daca nu discutam despre un ecran IPS.

Sub carcasa este prezent un procesor Intel i3-4005U, model dintr-o generatie mai veche, insa suficient de performant pentru aplicatiile multimedia. Este un model cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.7 GHz. Integrat pe procesor este prezent un chipset grafic din seria Intel HD graphics 4400, acesta fiind utilizat atunci cand nu este necesara placa video dedicata, in felul acesta consumul de energie este scazut.

Atunci cand folositi laptopul pentru aplicatii solicitante (jocuri 3D sau aplicatii de editare) in mod automat intra in functiune (datorita tehnologiei CUDA) placa video dedicata NVIDIA GeForce 920M, dotata cu 2 GB de memorie RAM. Este o placa video performanta care poate reda in conditii decente cam orice joc aparut pana in prezent. Pentru stocare HDD-ul cu o capacitate de 1TB ar trebui sa fie de ajuns pentru orice tip de utilizator. Acelasi lucru il pot spune si despre memoria RAM, cei 4 GB fiind suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate.

Pe partea de multimedia Acer Aspire E5-573G-306R vine dotat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri precum si camera web. Este prezent si sistemul audio, format din doua difuzoare stereo. Bateria este cu 4 celule si poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de functionare obisnuita (internt, filme sau jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *