Acer Aspire E5-573-P063 – laptop cu performante office, ideal pentru task-urile zilnice

Daca te numeri printre cei care folosesc laptopul doar pentru internet, filme si jocuri online, atunci cu siguranta nu trebuie sa cheltui foarte mult pentru un sistem nou. Acer Aspire E5-573-P063 este un laptop cu performante office, foarte bun pentru activitatile descrise mai devreme. Cea mai buna oferta pentru acest model eu am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. De asemenea daca planuiesti sa pastrezi laptopul mai mult de 3-4 ani, magazinul ofera posibilitatea de a extinde perioada de garantie cu inca 12 sau 24 de luni, evident contracost.

Din fabrica vine cu Free DOS, un sistem de operare fara interfata grafica pe care va trebui sa il inlocuiti imediat dupa achizitionare. Eu personal recomand Windows 10, in primul rand pentru suportul primit din partea producatorului (drivere si alte programe necesare unei functionari decente) iar in al doilea rand pentru o functionare fluenta, fara erori sau alte probleme de acest gen. Trebuie precizat ca nu are unitate optica, astfel instalarea sistemului de operare se va face de pe un stick USB butabil.

Acer Aspire E5-573-P063 din fata

Legat de aspect, acest model desi vine intr-o configuratie mai slaba, pastreaza acelasi design intalnit la toata gama Aspire, fiind un laptop modern si elegant. Carcasa este construita in totalitate dintr-un plastic de calitate cu finisaj usor texturat, rezistent atat la urmele aparute dupa utilizare dar si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile sunt cele uzuale, insa desi este un laptop fara unitate optica, grosimea carcasei ramane aceeasi ca a unui laptop cu DVD-RW.

Tastatura este completa, in partea dreapta fiind prezent blocul numeric. Tastaele sunt silentioase si placute la atingere iar cursa acestora este una scurta – nu trebuie sa apesi foarte tare pentru preluarea comenzilor. De asemenea dimensiunea touchpad-ului este suficient de mare incat poate inlocui fara probleme mouse-ul. Diagonala ecranului este cea standard, 15.6 inch cu rezolutia maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. Este un display de calitate care desi nu este IPS, are unghiul de vizibilitate destul de bun.

Sub carcasa este prezent un procesor Intel Pentium, mai exact modelul 3556U, lansat pentru prima data undeva la sfarsitul lui 2013. Este un procesor ceva mai vechi, cu consum redus de energie dar suficient de bun pentru task-urile zilnice. Acesta dispune de doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.7 GHz. Tot integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria Intel HD Graphics, foarte bun pentru filme in format HD sau jocuri online.

Pentru stocare hard disk-ul de 500GB cred ca este suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Daca totusi nu folositi spatiul pus la dispozitie, recomand inlocuirea acestuia cu un SSD, acesta va poate aduce un plus de viteza. De asemenea cei 4GB de memorie RAM pot spune ca sunt de ajuns atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate. La capitolul multimedia Acer Aspire E5-573-P063, vine dotat cu cititor de carduri, camera web cu rezolutie HD precum si un sistem audio format din doua difuzoare stereo. Bateria este cu 4 celule si poate asigura o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de utilizare normala (internet, filme sau muzica).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *