Acer Aspire E5-573-C3M0 – laptop ieftin, potrivit pentru aplicatiile office

Daca folosesti laptopul doar pentru internet si aplicatii office, cu siguranta nu ai nevoie de cea mai buna configuratie. Laptopul adus astazi la review face parte din aceasta categorie, fiind recomandat celor care nu au nevoie de performante foarte mari. Cea mai buna oferta pentru Acer Aspire E5-573-C3M0 am gasit-o aici, inclus in pret fiind si transportul. Garantia oferita de producator este cea standard, 24 de luni, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni.

Este un laptop cu design modern si elagant, acelasi pe care il intalnim si la modelele mai scumpe de la acelasi producator. Carcasa este construita in totalitate dintr-un plastic gri mat, care rezista foarte bine atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. Dimensiunile sunt cele normala pentru un laptop de 15.6 inch, avand o greutate de 2.4 kilograme si o grosime care nu depaseste 2.6 centimetri. Din fabrica vine cu Free DOS, un sistem de operare gratuit pe care va trebui sa il inlocuiti cu Windows sau Linux.

Acer Aspire E5-573-C3M0 din fata

Pe laterale sunt prezente porturile uzuale, intalnite la orice alt laptop din acest segment de pret, si anume: 3 porturi USB dintre care 2 sunt USB 3.0, iesire HDMI, VGA si audio. Tastatura este tip clichet, silentioasa si placuta la atingere, aceasta vine dotata cu blocul numeric, prezent in partea dreapta – foarte util atunci cand folositi laptopul pentru aplicatii office. Touchpad-ul raspunde bine la comenzi, fiind suficient de mare incat sa poata inlocui mouse-ul atunci cand este nevoie.

Sub carcasa este prezent un procesor ceva mai vechi, produs de Intel, mai exact modelul 2957U. Acest model este unul lansat pentru prima data pe piata undeva la sfarsitul lui 2013, fiind dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 1.4 GHz. Nu este un procesor foarte performant, insa pentru o utilizare obisnuita cred ca este suficient. Tot integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria Intel HD Graphics, foarte bun pentru filmele in format HD sau hciar pentru jocuri online.

Diagonala ecranului este de 15.6 inch, acesta avand o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile afisate de acesta sunt clare iar unghiul de vizibilitate este unul destul de bun. Suprfata ecranului este lucioasa, fiind mai greu de utilizat in spatii deschise sau acolo unde exista lumina naturala. Cei 4GB de memorie RAM sunt de ajuns atat pentru sistemul de operare cat si pentru restul de programe instalate. Se poate face si upgrade insa pentur moment nu cred ca este cazul.

Pentru stocarea fisierelor producatorul pune la dispozitie 500GB, acestia fiind suficienti pentru orice tip de utilizator, mai ales ca nu discutam despre o configuratie foarte buna care sa permita functionarea jocurilor 3D. Pe partea de multimedia Acer Aspire E5-573-C3M0 vine dotat cu unitate optica tip DVD-RW, cititor de carduri precum si camera web. Bateria este cu 4 celule, aceasta reusind sa ofere o autonomie de pana la maxim 5-6 ore de functionare standard (filme, internet si aplicatii office).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *