Acer Aspire E5-571G-5107 – laptop cu performante multimedia, dotat cu placa video dedicata

Continuam seria de laptopuri marca Acer, cu un model accesibil perfect pentru activitatile multimedia. Acer Aspire E5-571G-5107 l-am gasit la oferta aici, avand nu doar un pret foarte bun dar si transportul este gratuit. Garantia oferita de producator este de 24 de luni, insa contracost aceasta poate fi extinsa cu inca 12 sau 24 de luni. Din fabrica vine cu Linux, un sistem de operare gratuit care poate fi utilizat incontinuare sau pe care il puteti inlocui cu oricare alta versiune de Linux sau Windows.

La exterior acest model este unul care arata foarte bine, desi este construit in totalitate din plastic. La prima vedere pare foarte rezistent, atat la urmele aparute dupa utilizare cat si la micile zgarieturi ce pot aparea in timp. De asemenea dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite la orice alt laptop cu display de 15.6 inch. Discutam despre o greutate de 2.5 kilograme si o grosime care nu depaseste 2.6 centimetri. Porturile disponibile pe lateral sunt cele uzuale, mai exact: doua porturi USB 2.0, un singur port USB 3.0 precum si iesire audio, HDMI si VGA.

Acer Aspire E5-571G-5107 din fata

Tastatura este tip clichet, placuta si silentioasa la atingere, aceasta ramane comfortabila chiar si dupa mai multe ore de utilizare. Sub carcasa este prezent un procesor de ultima generatie, i5-5200U, lansat pentru prima data undeva la inceputul lui 2015. Este un model cu consum redus de energie, dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2.2 GHz dar care cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost, poate ajunge pana la maxim 2.7 GHz.

Tot integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria Intel HD Graphics 5500. Acesta este utilizat atunci cand nu este necesara folosirea placii video dedicate. In felul acesta consumul de energie ramane unul scazut. Atunci cand este nevoie de mai multa putere de procesare video, intra in functiune (in mod automat datorita tehnologiei Optimus) placa video NVIDIA GeForce 840M, dotata cu 2 GB de memorie. Aceasta poate rula in conditii decente cam orice joc aparut pana in prezent.

Diagonala ecranului este de 15.6 inch iar rezolutia maxima este de 1366 x 768 pixeli. Este un ecran lucios de buna calitate care va fi mai greu de utilizat in spatii deschise sau acolo unde exista lumina naturala. Cei 4GB de memorie RAM sunt suficienti atat pentru sistemul de operare precum si pentru restul de programe instalate, de aceea nu cred ca va fi necesar un upgrade in viitorul apropiat. Pentru stocare 1TB ar trebui sa fie de ajuns pentru orice utilizator, indiferent care sunt pasiunile sale (filme HD, muzica sau jocuri).

Din dotarile lui Acer Aspire E5-571G-5107 nu lipseste unitatea optica tip DVD-RW, cititorul de carduri precum si camera web cu rezolutie HD. Este prezent si sistemul audio format din doua difuzoare stereo. Bateria este cu 6 celule, astfel autonomia acestuia poate ajunge pana la maxim 6-7 ore de utilizare obisnuita (internet, filme sau jocuri).

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *