Acer Aspire E5-551G-T6Q7 – laptop cu procesor si placa video dedicata AMD, in oferta de Black Friday

Nu este chiar cel mai performant laptop din ofert Black Friday 2015, insa cu siguranta poate fi alegerea potrivita daca iti doresti un laptop performant cu pret accesibil. In plus prezenta placii video face ca acest model sa fie unul foarte bun chiar si pentru jocuri, bineinteles nu discutam despre ultimele aparitii dar jocurile lansate pana in 2013 cred ca pot fi jucate fara probleme. Din fabrica vine fara sistem de operare, astfel ca dupa achizitionare trebuie sa instalati unul.

Eu personal recomand Windows 10, insa daca gasiti drivere compatibile puteti instala orice alta versiune de Windows sau Linux. Referitor la aspect, E5-551G-T6Q7 este un model din seria Aspire, asadar pastreaza acelasi design intalnit si la restul modelelor. Carcasa este construita dintr-un plastic de calitate, cu finisaj usor texturat, oferind un plus de aderenta dar si rezistenta mai buna impotriva urmelor aparute dupa utilizare sau a micilor zgarieturi ce-si pot face aparitia in timp.

Acer Aspire E5-551G-T6Q7 din fata

Dimensiunile sunt cele uzuale, intalnite la majoritatea modelelor de 15.6 inch, indiferent de producator sau configuratie. Tastatura este tip touch, silentioasa si placuta la atingere aceasta este comfortabila chiar si dupa multe ore de utilizare. In partea dreapta este prezent si blocul numeric, acesta fiind util in special celor care vor folosi laptopul pentru aplicatii office. Touchpad-ul raspunde bine la comenzi si cred ca poate inlocui fara probleme mouse-ul, chiar si pentru perioade mai lungi de utilizare.

Diagonala ecranului este cea standard, 15.6 inch cu o rezolutie maxima de 1366 x 768 pixeli. Imaginile afisate sunt clare iar culorile vii si naturale. De asemenea suprafata acestuia este lucioasa, fiind mai greu de utilizat in spatii deschise sau acolo unde exista lumina naturala. Sub carcasa este prezent un procesor de ultima generatie, mai exact modelul AMD A10-7300, lansat pentru prima data undeva la jumatatea lui 2014. Acest model dispune de patru nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard 1900 MHz dar care pot ajunge pana la maxim 3200 MHz.

Tot integrat pe procesor este prezent si chipsetul grafic din seria Radeon R6, folosita atunci cand nu aveti nevoie de placa video dedicata (internet, filme sau jocuri online). Atunci cand folositi laptopul pentru jocuri 3D sau programe solicitante, in mod automat, intra in functiune placa video dedicata AMD Radeon R7 M265, dotata cu 2 GB de memorie RAM. Asa cum am precizat de la inceputul acestui review, discutam despre o placa video suficient de buna incat poate rula in conditii decente cam toate jocurile aparute pana in 2013-2014.

Hard disk-ul de 1TB este suficient pentru majoritatea utilizatorilor, insa daca nu folositi atata spatiu pentru stocare recomand inlocuirea acestuia cu un SSD. Memoria RAM pusa la dispozitie de catre producator este suficienta atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. De aceea cred ca 4GB de RAM sunt suficienti si nu este necesar un upgrade, chiar daca lucrul acesta este posibil. Acer Aspire E5-551G-T6Q7 are o baterie cu 6 celule care poate asigura o autonomie de pana la maxim 7 ore de utilizare obisnuita.

Articole similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *